Rendgen

Zašto je važno dvostruko tumačenje rendgen (RTG) nalaza?

Radiografski ili rendgen snimak je najzastupljeniji snimak u savremenoj medicini i verovatno svaka osoba bar jednom u životu dođe u kontekt sa ovom vrstom nalaza. Zbog toga se često rendgen snimci i njihov značaj olako shvataju. Ono što je specifično za ovu vrstu snimaka je da postoje „senke” i „svetline” koje nekada daju jasnu sliku, a nekada mogu da se protumače na različite načine. Drugim rečima, dijagnostika koja se zasniva na rendgenskim snimcima zavisi od specijaliste koji snimke pogleda i zato je za ovaj tip nalaza često neophodno konsultovati još jednog lekara, i proveriti da li je dijagnoza precizna.

Konsultujte specijalistu
konsultacija

Konsultujte specijalistu za RTG pluća, kičme, srca i drugih delova tela

Lekari okupljeni na inicijativu Double Check centra, spremni su da pogledaju vaše rendgenske snimke i da vam daju svoje mišljenje u najkraćem mogućem vremenskom roku. Svaki od njih specijalizovan je u određenoj medicinskoj oblasti i predstavlja vodećeg eksperta u tom polju. Pogledajte listu stručnjaka za radiografiju i pronađite specijalistu čije mišljenje želite da dobijete, a dokumentaciju i nalaze možete da mu pošaljete već danas.

Cena usluge drugog mišljenja
za rendgenske snimke

STANDARDNA

1000 RSD

Izveštaj lekara u
roku od najviše

24 sata

HITNA

1000 RSD

Izveštaj lekara u
roku od najviše

24 sata

Zatražite drugo mišljenje

Šta su rendgen snimci?

Radiografija ili rendgen dijagnostika je dijagnostička procedura zasnovana na primeni jonizujućih X zraka za snimanje pojedinih delova tela. Brza je i bezbolna i vrši se rendgen aparatom koji ne ostavlja posledice na telo, i zato je veoma zastupljena.

Rendgen se može koristiti samostalno ili uz dopunske dijagnostičke metode pri ispitivanju koštano-zglobnog sistema (povrede i prelomi, degenerativne i zapaljenske bolesti kostiju, deformiteti, tumori, ciste), pluća (zapaljenje pluća, opstruktivne bolesti, pneumotoraks, izliv u grudnoj duplji, tumor, tuberkuloza) srca i krvnih sudova, kao i abdomena (zastoj u pasaži crevnog sadržaja, pucanje creva, kamen u mokraćnim putevima) i mnogim drugim povredama i bolestima navedenih organa.

konsultacija

Kako izgleda izveštaj lekara
koji pogleda vaše RTG snimke?

Nakon što pošaljete svoje nalaze Double Check centru, oni automatski stižu lekaru kog ste
izabrali. U najkraćem roku, lekar pregleda vaše snimke i ostalu dokumentaciju i daje svoje mišljenje
u vidu izveštaja koji vam zatim stiže na email adresu. Izveštaj je napisan razumljivo i precizno
tako da možete sami da ga razumete, a da ujedno predstavlja relevantan medicinski
dokument sa kojim nastavljate medicinske procedure i lečenje. Pogledajte kako izgleda primer
drugog mišljenja.

Zatražite drugo mišljenje